Wednesday, 15 June 2011

emergency Department Of TAPAH

ok...ok.. da lama aq pikir nak wat entri neyh tapi ntah lar x terbuat2..huhuhu.. aq nak kongsi siket citer aq kat TAPAH for almost 2 weeks..aq kat sana dgan membe2 aq seramai 5 owang..suma pompuan lar..ingat cikgu aq nak bagi kami skali (girl n boy)...hahhahaa.. first g sana aq rse mcam nak balik ipoh jew coz tgok rumah dye pown Oh my GOD!!! tolonglarh... bukan nak memilih tapi at least sediakan lar kemudahan.. neyh iron pown x dak..ptg tue jugak aq kuar g beli.. n im lucky!!!y??? coz pekan dye dekat jew..ptg tue mmg aq jalan2 larr d kat area pekan tapah tue..untung btul tauke iron tue kan??erm... kalau kat sini, mmg femes nasi lemak dgan ayam kentucky..sedap oii....aq  tiap2 ptg g lar jalan smpay dpan smpang tue ha nak beli nasik lemak...nak wat cam na transport x dak..isk..isk..isk..



 waktu praktikal kat jabatan kecemasan Tapah memang best sngat2.. banyak jugak lar prosedur yang aq sempat wat kat sana..aq jugak dikira bernasib baik sebab ada kes post mortem MVA..buat post mortem yang extenal jew sebab mayat malay..pham2 jew lar...tapi aq x sempat nak jahit mayat coz naik ambulance..tapi yang lain 5 owang sempat lar.. aq sempat mandi mayat jew.. apa perasaan anda selepas memandikan mayat????No comment...



staf dye pown sporting kat ktarng..hahhahaha smpay sempat jugak lar meng-usha kan!!!doktor2, MAs,ppk, n staf nurse mmg banyak bagi tunjuk ajar kat ktrang..thanks a lot dear..im so appreciate it!!! okeyh.. aq sempat jugak lar beramah mesra dgan diorang...hehehhee...banyak jugak lar yang aq tanya kat diorang..da yg jawab kalau yg x jawab???ambulance?? banyak kali jugak lar aq naik...rse2 dlam 5 kali gitu lar kalau x silap aq..kalau aq silap bpe???ntah ^_^'



last day praktikal kat tapah kami sempat buat majlis perpisahan yang diadakan khas untuk kami n staf2 jabatan kecemasan kat sana...tapi simple2 jew lar coz kami pown x taw nak carik bahan kat mna kalau nak buat majlis yang gilang-gemilang kan??kami budak baru blaja..huhuhu so kitorang just guna cake, cake pisang, kacang2 sket dgan air...btw.. boley jimat cos.... =)


neyh lar cake waktu majlis.....sedap!!!!


dekat sana, sempat jugak lar kitorang snap pictures..huhuhu waktu last day patient mcam tau2 jew kitorang busy...mmg x ramai patient yang datang emergency compare with the others day... yang ada pown just POP... tau?? erm.. kalau owang cakap..simen lar..siriyes cakap mmg lengang~~





salah seorang DR kat TAPAH...cute!!!

kaunter jururawat?? biar betol!!!



RaRa dengan Dr. Adzrul..huhuhu

ne lar souvenir kitorang untuk staf TAPAh..
x tau dah nak tulis macam mne ag coz mmg besh giler praktikal kat sane dgan staf2 yang mmg aq salute... hohoho

2 comments:

  1. hahahhaa..yg mana hang berkenan??? btw kalau gamba hang macam neyh,, aku??? no comment lar kalau dy x nak!!!

    ReplyDelete